Een simkaart voor in je Mifi

mifi1Veel van onze klanten gebruiken een simkaart van Sim Up in een Mifi of persoonlijke hotspot. Dit is uiteraard een zeer handige toepassing en alle simkaarten van Sim Up (met uitzondering van de simkaart van Lebara Groot Brittannie) zijn hier in principe voor geschikt. Maar het vergt meestal wel enige voorbereiding omdat de simkaarten de zogenaamde APN instellingen van de Mifi niet automatisch kunnen aanpassen. En zonder de juiste instellingen werkt het echt niet !

De instellingen moeten dus handmatig worden aangepast en vaak is dit het handigst om te doen als de Mifi gekoppeld is aan je PC of tablet (via usb of wifi). Het is dus aan te raden om thuis – voordat je vertrekt – eerst te zorgen dat de juiste instellingen zijn ingevoerd.

Activeren en registreren

Voordat je de simkaart kunt gebruiken moet je deze eerst activeren zoals aangegeven staat in de brief die je ontvangt bij je bestelling. Meestal werkt dit het beste als je dit doet terwijl de simkaart in je smartphone zit. Stop de simkaart dus pas nadat deze is geactiveerd in je Mifi.

PIN code uitzetten en APN instellingen wijzigen

Aangezien er tegenwoordig vele verschillende Mifi’s op de markt zijn, is het voor Sim Up lastig om een instructie te geven hoe je de instellingen voor jouw specifieke apparaat moet wijzigen (raadpleeg hiervoor de instructie van je Mifi), maar op hoofdlijnen werkt het als volgt:

  1. Stop de simkaart in de Mifi en wacht tot er een verbinding met een mobiel netwerk is,
  2. Verbindt je PC (of tablet) met de Mifi via een usb kabel of via Wifi,
  3. Ga via je browser naar het management programma van je Mifi, meestal is dit 192.168.1.1 (Huawei E5531), 192.168.8.1 (Huawei E5786), 192.168.0.1 (TP link),
  4. Om de PIN code uit te zetten ga je naar PIN Management (vaak bij “settings”, “security”),
  5. Om de APN te wijzigen ga je naar “Profile Management” (vaak bij “settings”, “dial-up”),
  6. Maak hier een nieuw profiel aan met de naam, APN en gebruikersnaam en wachtwoord die bij de aangeschafte simkaart horen.

Iedere individuele Mifi kan net iets anders werken, maar dit zijn op hoofdlijnen te volgen stappen om de Mifi geschikt te maken voor de simkaart. Zorg er uiteraard ook voor dat “data roaming” aan staat !

De juiste instellingen

Onderstaand vind je de instellingen voor de meest verkochte simkaarten.

Lebara Frankrijk

Naam: Lebara Internet
APN: fr.lebara.mobi
Gebruikersnaam: wap
Wachtwoord: wap
Authentication type: PAP

Lebara Duitsland

Naam: T-Mobile Internet
APN: internet.t-d1.de
Gebruikersnaam: leeg laten
Wachtwoord: leeg laten

Europa simkaart Ortel Mobile

Naam: Ortel Internet
APN: internet.eplus.de
Gebruikersnaam: Eplus
Wachtwoord: Internet

Data simkaart Transatel

Naam: Transatel
APN: mobiledata
Gebruikersnaam: leeg laten
Wachtwoord: leeg laten

Simkaart Worldsim

Naam: Worldsim
APN: mobiledata
Gebruikersnaam: leeg laten
Wachtwoord: leeg laten