Geldigheid Lebara simkaarten

Met enige regelmaat krijgen we de vraag hoelang de simkaarten van Lebara geldig zijn en blijven. Het antwoord hierop is in principe heel eenvoudig: de simkaarten blijven geldig en geactiveerd zolang je deze gebruikt. Maar als je de simkaart een tijdje niet meer (hebt) gebruikt, moet je goed opletten!

Op het moment dat je stopt met het gebruik van de simkaart wordt deze na 80 dagen geblokkeerd door Lebara. Hierna heb je nog 10 dagen “bedenktijd” en kun je de blokkade van de simkaart nog laten opheffen door met de klantenservice van Lebara (Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannie) te bellen. Doe je dit niet dan wordt de simkaart (na 90 dagen dus) definitief gedeactiveerd en is deze nooit meer bruikbaar. En na verloop van tijd kan Lebara het bijbehorende telefoonnummer opnieuw uitgeven. Dit is een normale gang van zaken in de telecom wereld en wordt ook door Nederlandse providers gehanteerd (de termijnen kunnen verschillen) bij prepaid simkaarten.

Let dus op als je van plan bent om weer op vakantie te gaan en een simkaart wilt gebruiken die je eerder hebt aangeschaft. Controleer voor vertrek altijd eerst of de simkaart nog werkt door er mee te bellen of te sms-en. Waardeer de simkaart pas op nadat je zeker weet dat jouw simkaart het nog doet. Als Lebara het telefoonnummer namelijk opnieuw heeft uitgegeven, dan kun je online een opwaardering doen voor het telefoonnummer dat niet meer van jou is. Opwaarderen is namelijk niet gekoppeld aan de simkaart, maar aan het telefoonnummer!

Neem bij twijfel altijd eerst even contact op met Sim Up!